Wednesday, 16 September 2015

MB Tempelak Pemfitnah.

Dato Sri DiRaja Adnan Yaakob hari ini menegaskan bahawa pengeluar bauksit perlu mematuhi arahan cara pengeluaran dan cara penghantaran mineral itu selepas Aidiladha akan datang.

Hala ini telah beliau tegaskan dalam sidang media selepas merasmikan Hari Malaysia Peringkat Negeri yang diadakan di daerah Raub.

Menjawap persoalan perhimpunan 'merah' Adnan menegaskan bahawa ianya tidak perlu dihalang kerana memperolehi permit dan kebenaran,selain membandingkan himpunan Bersih bermula siri 1 hingga 4 tanpa sebarang permit dan kebenaran.Jadi tidak timbul soal berat sebelah seperti didakwa pembangkang.

Menyentuh isu fitnah dana yang dilemparkan kepada Dato Sri Najib,Dato Adnan berkata dana yang DsN ada hanya untuk kegunaan parti dan bukan individu,sambil menyatakan sokongan Umno Pahang terhadap Dato Sri Najib beloau juga menegaskan dan meminta rakyat supaya tidak cepat melatah.

Beliau juga mengingatkan rakyat supaya beringat bahawa Malaysia mempunyai pelbagai kaum,jadi ada perkara sangat sensitif yang terlepas pandang.

No comments:

Post a Comment