Monday, 28 December 2015

Mat Negro Buru Wanita Tempatan.Kuala Lumpur
28 Disember 2015.Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi hari ini mendedahkan adanya wanita Malaysia yang sanggup menjadi isteri kepada penuntut Afrika bagi melayakkan lelaki asing itu mendapatkan taraf kerakyatan dan memiliki lesen premis di negara ini.

Ahmad Zahid yang juga Menteri Dalam Negeri berkata lesen itu adalah hak warga Malaysia tetapi digunakan penuntut Afrika yang mengahwini wanita tempatan.

Justeru, beliau meminta kerajaan negeri khususnya pihak berkuasa tempatan memberi kerjasama untuk mengenal pasti mereka yang menyalahgunakan lesen premis berkenaan.

Semasa mengulas kebanjiran rakyat Afrika di negara ini dan cadangan memperketat syarat kemasukan pelajar negara itu ke Malaysia, beliau berkata ada penuntut Afrika yang menyalahgunakan visa pelajar untuk melakukan aktiviti jenayah di negara ini.

“Mereka (mendaftar) masuk di pusat-pusat bahasa di negara ini, tetapi tidak belajar… mereka menjadikan tempat kediaman mereka sebagai makmal memproses dadah,” katanya pada sidang.................................

No comments:

Post a Comment