Tuesday, 1 December 2015

Boikot McD Tapi Guna Produk Yahudi?Jika kita melihat sebaran di internet terutama di media sosial ketika ini, masih ada lagi saki baki mereka-mereka yang masih menyeru atau mengajak orang ramai untuk memboikot dan memprotes produk Israel terutamanya restoran makanan segera Mc Donald.

Setiap kali berlakunya konflik di Timur Tengah maka Mc Donald akan menjadi sasaran, Mengapa Mc Donald? kenapa hanya tertumpu kepada sesetengah produk semata? Kempen boikot Mc Donald konon menyokong Israel tapi masih singgah makan dan minum di restoran ‘ala barat’ yang lain pula.

Adakala mereka tahu bahawa restoran ‘ala barat’ ini lagi lebih menyokong Israel dari restoran Mc Donald yang telah beroperasi sekian lama dan telah membantu menjana ekonomi rakyat Malaysia dari pelbagai kaum dan agama ini.

Mereka yang masih berkempen untuk memboikot Mc Donald hanya bertindak berdasarkan sentimen anti Israel tetapi tidak sedar yang mana satu dan apa sebenarnya yang di katakan produk Israel itu sendiri. Contohnya melafaskan benci sangat-sangat dengan Bangsa yahudi ini tetapi didalam masa yang sama menggunakan media sosial ciptaan yahudi sendiri saperti facebook dan aplikasi Whatapps.

Baca Seteusnya Klik : http://www.bicara.news/

No comments:

Post a Comment