Monday, 16 January 2017

LELAKI HINA AGONG DAKWA PENGARAH KKM PAHANG 'ORANG KUAT' PEMBANGKANG - BENARKAH KKM PAHANG JADI LUBUK 'PENJAHANAM'?

SELEPAS HINA YDPA, MOHD FAIZ DAKWA PENGARAH KEMENTERIAN KESIHATAN PAHANG SEBAGAI PEMBANGKANG.


Kisah seorang Doktor yang telah menghina Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agung mendapat kecaman netizen apabila komentar beliau dalam laman facebook tersebar. Dr Mohd Faiz yang juga dikatakan sebagai ahli Parti Amanah Negara (PAN) bagaimanapun telah meminta maafnamun demikian beliau tetap akan disiasat menurut laporan SKMM.
Namun demikian beliau selaku penjawat awam masih tidak serik melakukan provokasi berbaur politik dalam laman media sosial. Yang terbaru Mohd Faiz menuduh Pengarah Kementerian Kesihatan Pahang sebagai penyokong kuat pembangkang. 

"saja nak bagitau pengarah kesihatan negeri pahang ni orang kuat pembangkang! Kalau apa apa hal, back up power!" - Mohd Faiz

Benarkah dakwaan Mohd Faiz mengenai perkara ini? Beliau membuat komen tersebut kepada salah seorang sahabat facebooknya yang bernama Fazirul Fazri. Carian dalam facebook mendapati Fazirul Fazli merupakan sebahagian daripada penjawat kontrak Kementerian Kesihatan Gred UG41 di Pahang. Dalam komen balas Fazirul mengalu alukan kehadiran Mohd Faiz ke negeri Pahang memandangkan dakwaan Faiz bahawa Pengarah Kesihatan Negeri Pahang adalah antara penyokong kuat pembangkang.

"Kau patut dipindahkan ke Pahang. Lets join us here" -Fazirul Fazli

Adakah dakwaan Faiz ini menunjukkan Kementerian Kesihatan Pahang telah menjadi lubuk kepada penyokong pembangkang dan secara tidak langsung menjadi sebahagian dari jentera pembangkang yang menyebarkan kebencian rakyat terhadap kerajaan? Pahang seperti semua sedai maklum merupakan antara kubu kuat Barisan Nasional dan merupakan negeri kelahiran  Perdana Menteri Dato Sri Hj Mohd Najib Tun Abdul Razak dan tapak politik beliau adalah di Pekan Pahang.

Jika benar dakwaan Mohd Faiz ini maka tidak hairanlah mengapa terlalu banyak penjawat awam yang menyimpan kebencian terhadap kerajaan serta kepimpinan sedia ada kerana mereka menjadi sebahagian yang menyebarkan doktrin pembangkang selama ini.

Andai ini merupakan fitnah dari Mohd Faiz, Pengarah Kementerian Kesihatan Pahang wajar mengambil tindakan tegas kerana Mohd Faiz telah menjatuhkan reputasi beliau selaku Penjawat Awam di Pahang. Kementerian Kesihatan Malaysia juga perlu memandang berat perkara ini kerana melibatkan kepercayaan rakyat terhadap kemampuan KKM yang selama ini banyak membawa pembaharuan dalam perkhidmatan kesihatan yang baik untuk rakyat dan seharusnya 'parasit' yang boleh menjahanamkan reputasi KKM wajar dibersihkan.

Carian dalam facebook Pengarah Kesihatan Pahang pula amat mengejutkan apabila satu status yang dinaikmuat berbau hasutan. Timbul persoalan adakah memang benar dakwaan Mohd Faiz ini bahawa Pengarah tersebut memang menjadi alat propaganda pembangkang selama ini. Adakah beliau sememangnya pro pembangkang dan menjadikan KKM Pahang sebagai 'lubuk' untuk semua pro pembangkang mampu bergerak aktif untuk menghasut rakyat membenci kerajaan sekarang? Bagaimanapun individu yang dimaksudkan Faiz kini sudah tidak berkhidmat sebagai Pengarah KKM Pahang dan telah digantikan dengan Pengarah baru.

Pautan Klik : SINI
Bagaimanapun setelah di teliti dengan lebih lanjut Pengarah Kesihatan Pahang telah bertukar berkuatkuasa 9 Januari 2017 namun adakah 'saki baki' peninggalan Pengarah yang di sebut oleh Mohd Faiz masih bertebaran dalam KKM Pahang? 

Adalah menjadi harapan rakyat Pahang kepada Pengarah KKM Pahang yang baru di lantik membenteras mereka yang berkhidmat dalam KKM Pahang daripada perbuatan menghasut rakyat membenci kerajaan serta menyebarkan berita yang tidak sahih serta tohmahan pembangkang.

Baca : SINI

Pautan kisah penghinaan Mohd Faiz terhadap YDPA Klik :SINI

No comments:

Post a Comment