Saturday, 19 November 2016

JERANTUT HANTAR KETUA KAMPUNG SERTAI BERSIH 5 - APA KATA AHLI PARLIMEN JERANTUT?
DARI JERANTUT KE KUALA LUMPUR - KETUA KAMPUNG PATUT LETAK JAWATAN

Demonstrasi BERSIH 5 pada 19 November 2016 ternyata tidak membawa manfaat kepada negara jauh sekali untuk kepentingan rakyat. Selain dari hanya membuang masa,tenaga serta wang kerajaan, BERSIH hanya mendidik rakyat untuk menjadi biadap jika ada rassa tidak puas hati terhadap kerajaan.


Semalam seramai 15,500 orang menyertai himpunan haram yang mengambil tempat di tengah Ibukota dan ini sudah tentu bukanlah sesuatu yang baik kepada imej negara di mata pelancong asing. Ramai dari kalangan pemimpin pembangkang menyertai demo haram ini mengajak rakyat untuk menumbangkan kerajaan yang telah diberikan mandat oleh rakyat melalui sistem pilihanraya secara demokrasi pada PRU13.Rakaman video terhadap peserta BERSIH 5 ternyata meberi gambaran bahawa mereka yang menyertai himpunan semalam merupakan individu yang termakan hasutan dan tidak tahu matlamat sebenar demo haram yang dianjurkan BERSIH serta di sokong parti pembangkang. Apa yang dikesalkan ialah penglibatan Ketua Kampung yang sepatutnya menjadi contoh kepada kampung serta penduduk kampung namun kerana termakan kisah dongeng pembangkang, beliau terlibat bersama peserta lain.Mengaku sebagai seorang Ketua Kampung dari Jerantut, pakcik itu dengan bangganya mengaku bergerak dari kediamannya seawal jam 4 pagi bagi membolehkan beliau menyertai demonstrasi haram itu.

Namun apa yang menyedihkan apabila di tanya matlamat BERSIH, beliau terpinga dan mula bertanya kepada orang di sebelahnya. Jelas sekali sebagai seorang Ketua Kampung, beliau telah tertipu dengan hasutan pembangkang. Adakah benar dakwaan pakcik itu beliau merupakan seorang Ketua Kampung? 


Tonton video tersebut di SINI

No comments:

Post a Comment