Friday, 6 October 2017

CAMERON HIGHLANDS KEMBALI CERIA - TEKAD KAYVEAS

Dalam memperkatakan mengenai kesesakan jalanraya di pusat peranginan tanah tinggi Cameron Highlands, usaha mengembalikan keindahan turut memainkan peranan penting bagi menarik pengunjung.

Suhu yang nyaman dinikmati pelancong luar dan dalam, Presiden MyPPP Tan Sri Kayveas melihat perlunya satu usaha mengindahkan persekitaran Cameron Highlands untuk terus unggul sebagai tempat yang selesa. Prasarana yang lebih baik untuk pengunjung perlu diperti gkatkan dan Kayveas mahu mewujudkan 1000 orang Sukarelawan Cameron bagi menjayakan usaha ini.

Beliau berkata demikian semasa program Karnival Sukan Cameron Highlands anjuran MyPPP di Padang Awam Tanah Rata. Karnival yang mengumpulkan 10 acara sukan dipertandingkan dan sambutan di luar jangkaan. Tidak menghampakan anak anak kecil, pertandingan turut membabitkan mereka diadakan dan wajah gembira dapat di lihat terukir di wajah mereka.

Pembabitan peserta bukan sahaja dari Cameron tetapi melibatkan peserta dari Jelai turut kelihatan walau hujan melanda di sebelah tengahari. Kayveas yang kelihatan tidak kekok langsung berada bersama komuniti turut bersama memeriahkan suasana dengan gelagat bersahaja beliau ketika cuba memakan epal yang di gantung bagi pertandingan makan epal.

Program penuh klik : https://youtu.be/YUYrgoY5XpU

No comments:

Post a Comment